We're hiring
:
Exciting things are happening and we need to grow our team of thinkers and builders
View 3 open positions
Upwards Arrow
Top
Artikler

De 20 vanligste spørsmålene om Sanity CMS

Profilbilde av Øyvind Østmo
Skrevet av Øyvind Østmo
- builder of brands and businesses since 2000
Nov 20, 2022
8 min lesetid
Sanity CMS FAQs

Sanity er rangert som det beste "headless" CMS'et i verden. Men hva er Sanity? Hva er "headless CMS"? Her finner du svar på de vanligste spørsmålene om Sanity.

Flere og flere er nysgjerrige på hva Sanity er, og vi får jevnt besøkende på nettsiden vår som har søkt etter svar om Sanity. Ved å kombinere vår erfaring med de mest vanlige Google-søkene om Sanity, har vi laget en liste over 20 vanlige spørsmål og svar om Sanity. Ikke nøl med å kontakte oss hvis du har andre spørsmål.

01

Hva er Sanity CMS?

Sanity er verdens ledende headless CMS (innholdsplattform), som gir bedrifter en fleksibel måte å håndtere all sin innhold på ett sted. Sanity beskriver sitt produkt som "plattformen for strukturert innhold som lar teamet ditt jobbe sammen i sanntid for å bygge engasjerende digitale opplevelser på tvers av kanaler."

Article
Grafikk som viser Sanity CMS strukturert innhold omni-platform publisering.

Sanity CMS

Bedre håndtering og distribusjon av innholdet ditt. Overalt.

Learn more
02

Hva er et "headless CMS"?

Grafikk som viser Sanity CMS strukturert innhold omni-platform publisering.

Med en "headless" tilnærming til innholdsstyring, behandler vi innholdet ditt som strukturert data som kan vises hvor som helst. Vi kan trekke innholdet ditt inn i en nettside, nyhetsbrev, apper, hvor som helst. Når det er på tide med et helt nytt nettsted, kan innholdet ditt leve videre i den nye løsningen uten å starte fra scratch. Og det er derfor det kalles "headless" (hodeløst) - du kan plassere et hvilket som helst "hode" på kroppen av innholdet ditt.

03

Hva er det beste "headless CMS'et"?

Sanity verdens ledende hodeløse CMS på g2.com

Det vil du aldri gjette... det beste headless CMS'et i verden per 2023 er Sanity CMS 🎉 Dommen er basert på tilbakemeldinger fra flere hundre selskaper på g2.com som plasserer Sanity som det ledende headless CMS'et i verden, foran konkurrenter som Contentful og Storyblok. Sanity ble også valgt som innholdsplattformen med høyest tilfredshetsvurdering i 2021, ifølge en undersøkelse fra Jamstack-fellesskapet.

Sanity sin posisjon gjør oss glade her i Represent, hvor vi jobber hardt for å være de ledende Sanity-ekspertene i verden.

04

Er Sanity det beste CMS'et?

Sanity vs Contentful vs Umbraco

Sanity er det ledende "headless" CMS'et i verden. Er Sanity det beste CMS'et totalt sett? Vi stoler ikke på mennesker som snakker i absolutter, fordi sannheten oftest er "det kommer an på".

Om Sanity CMS er det beste alternativet for ditt neste prosjekt avhenger av dine nåværende og fremtidige behov. Hvis du trenger en enkel, men tilpasset nettside, kan Webflow være et bedre alternativ. Ikke nøl med å kontakte oss for å hjelpe deg med å evaluere prosjektet ditt og anbefale et CMS som passer til ditt prosjekt.

Hvis du vurderer WordPress, gjør deg selv en tjeneste og lær deg alle grunnene til hvorfor WordPress kanskje ikke er en god idé :)

05

Er Sanity CMS mye brukt?

Tusenvis av bedrifter og over 100 "enterprise" selskaper bruker Sanity til å strukturere og distribuere innholdet sitt. Sanity har et aktivt fellesskap på rundt 200 000 brukere og et blomstrende Slack-fellesskap med omtrent 10 000 brukere.

06

Kan jeg bruke Sanity gratis?

Sanity har et overraskende godt gratis-tilbud. De fleste av våre små og mellomstore kunder har ingen kostnader til Sanity for nettstedene sine. Sanitys "Gratis for alltid"-plan inkluderer:

  • Open-source redaktørgrensesnitt
  • Hostet innholdsdatabase
  • Gratis ubegrenset antall administratorer
  • 3 ikke-administrator brukere (med begrenset tilgang)
  • Romslig kvota for bruk
  • Betaling etter behov for ytterligere ressurser eller tilleggsfunksjoner
Sanity Free Plan-funksjoner
07

Er Sanity bra å bruke?

Grafisk grensesnitt til Sanity Studio med flere redaktører som gjør endringer i det samme innholdet.

Et så enkel, men viktig spørsmål å svare på. JA! Både utviklere og redaktører elsker Sanity for sin fleksibilitet. En fantastisk funksjon som skiller Sanity fra konkurrentene er sanntids-samarbeid. Redaktører kan droppe Word eller Google Docs og jobbe sammen på samme måte direkte i Sanity Studio.

Sanity er rangert som det beste headless CMS'et på g2.com basert på anmeldelser fra hundrevis av selskaper, og den fikk den høyeste tilfredshetsvurderingen i 2020 og 2021 av utviklere på Jamstack.

Sanity CMS grensesnitt
08

Hva brukes Sanity til?

Sanity blir brukt til å administrere innhold som tekst, bilder, video og andre medier via API-er. Brukstilfellene spenner fra enkle nettsider til å administrere innholdet i Pumas flerkanal e-handel til vårt siste prosjekt hvor vi bygger CMS-backenden for en interaktiv videostreamingtjeneste.

09

Hvor mye koster Sanity?

Mange bruksscenarier passer til Sanitys "Gratis for alltid"-plan. Hvis du trenger høyere kvota for bruk eller ikke-administrative brukere, kan du trenge Team-planen til $99/mnd. Neste nivå med 20 ikke-administrative brukere, SSO og mer er $949/mnd pr mars 2023. Neste og siste trinn er Enterprise-planen for store organisasjoner med forretningskritiske applikasjoner. Sanity oppgir ingen offentlig pris for Enterprise. Kontakt oss hvis du vil ha mer informasjon om Sanitys enterprise-tilbud. Se Sanitys planer og priser her.

10

Kan jeg hoste Sanity på egen server?

Redaktørgrensesnittet Sanity Studio er en webapplikasjon som du enkelt kan hoste selv eller med din foretrukne hostingtjeneste. Vi holder oss vanligvis til standard og gratis hosting som Sanity tilbyr for Studio. Merk at du ikke selv kan hoste innholdsdatabasen (The Sanity Content Lake), som Sanity administrerer.

11

Hvem bruker Sanity CMS?

Hvem bruker Sanity CMS?

Vellykkede selskaper som NRK, Puma, Sonos, Spotify og National Geographic stoler på Sanity for å strukturere og distribuere innholdet sitt på tvers av flere kanaler. Vi liker at fleksibiliteten til Sanitys produkt og prising gir selv de minste bedriftene vi jobber med de samme mulighetene som disse internasjonale gigantene.

12

Hvor lagres data i Sanity?

Dine data lagres i det som Sanity kaller "The Sanity Content Lake", som kjører i skyen og administreres av Sanity. Du får tilgang til Content Lake via Sanity API, enten ved å bruke en av Sanitys klientbiblioteker eller direkte via HTTP API.

13

Hvor sikkert er Sanity?

Sanity tar sikkerheten på alvor. Leverandøren Sanity.io er sertifisert etter SOC 2 Type 1, fullt GDPR-kompatibel og hoster infrastrukturen sin på Google Cloud Platform som gjennomgår jevnlige uavhengige revisjoner for en rekke standarder, inkludert ISO 27001, ISO 27017, ISO 27018, SOC 2, SOC 3, CSA STAR, HIPAA og PCI DSS. Les mer om hvordan Sanity håndterer sikkerhet.

14

Kan jeg bruke hvilket som helst programmeringsspråk med Sanity CMS?

Du kan bygge din frontend-applikasjon (nettsted eller annet) med teknologier som React, Vue, Svelte, Node, .NET, PHP, Golang, eller hva som helst som bruker HTTP.

Redigeringsgrensesnittet, Sanity Studio, har åpen kildekode som du kan tilpasse med JavaScript og React.

15

Hvilken type database bruker Sanity?

Sanity er en skjemaløs database bygget på toppen av Google Cloud. API-et kommer med GROQ spørringsspråk, som lar deg filtrere og hente innhold raskt og presentere det ved hjelp av ditt foretrukne programmeringsspråk og rammeverk.

16

Er Sanity en pålitelig bedrift?

Valget av hvor du skal lagre innholdet for virksomheten din, er en viktig beslutning. Når vi vurderer alternativer, undersøker vi både produktene og selskapene bak produktene grundig. Vi har stor tillit til Sanity basert på deres produkt, hastigheten og retningen til utviklingen, og teamet bak Sanity.

Sanity hentet ca 93 millioner kr i sin serie A-finanseringsrunde i 2020 og ytterligere 390 millioner kr i series b i 2021. Sanity har ikke sluttet å imponere oss i 2022-2023, da de blant annet har sikret en investering fra verdens ledende e-handelsselskap, Shopify. Selskapene jobber nå tett sammen og slipper løpende oppdateringer som lar oss bygge bedre og innholdsrike nettbutikker.

Sanitys imponerende utvikling som selskap, kombinert med deres ledende posisjon blant bedrifter og utviklere, gjør oss trygge på å fortsette å investere i Sanity.

17

Hva er Sanity Studio?

Skjermbilder fra Sanity Studio CMS redaktørgrensesnitt.

Sanity Studio er det åpne redigeringsmiljøet som Sanity tilbyr. Sanity Studio er en fullstendig tilpassbar React (JavaScript) applikasjon. Vi kan designe og utvikle redaktørgrensesnittet på samme måte som vi gjør med webapplikasjonen som møter brukerne. Hver instans av Sanity Studio er unik og skreddersydd for hver kunde vi jobber med. Fleksibiliteten åpner opp for en helt ny verden av engasjerende redaksjonelle opplevelser og arbeidsflyter.

Me Sanity Studio kan vi integrere nesten hva som helst som tillater integrasjon. Alt fra å vise viktige nøkkeltall fra ulike kilder som Google Analytics i ett samlet dashbord, til å la redaktører komponere sine nyhetsbrev direkte i Sanity Studio som sendes via f.eks. Mailchimp i bakgrunnen.

18

Hvilke plugins er tilgjengelige for Sanity?

Sanity CMS plugins

Sanity Exchange huser hundrevis av guider, plugins, startpakker, og skjemaer som community-medlemmer har bidratt med. Pluginene på sanity.io/plugins er for Sanity Studio - redaktørgrensesnittet.

Med et headless CMS som Sanity kan en utvikler velge teknologien de ønsker i "frontend" (som brukeren ser), så det er få eller ingen plugins du kan installere som automatisk vil sette inn en funksjon på nettstedet ditt, for eksempel. Så hvis du er vant til malbaserte plattformer som WordPress eller Shopify, kan du oppleve det som tidkrevende og dyrt å integrere tjenester på nettstedet ditt sammenlignet med hvor enkelt det er å installere en plugin på disse plattformene. Men enkelheten som WordPress tilbyr, kommer med andre risikoer og langsiktige kostnader som vi beskriver i denne artikkelen.

19

Kan jeg bruke Sanity for headless e-handel?

Sanity CMS for e-handel

Sanity passer spesielt godt sammen med andre e-handelsplattformer for headless e-handel. Vi har utviklet avanserte innholdsstrukturer i Sanity som kombineres med e-handelsplattformer, og Sanity Connect for Shopify bringer kraften fra Sanitys strukturerte innhold til Shopify.

Sanity tilbyr en gratis "boilerplate" (grunnprosjekt) for Sanity + Hydrogen (Shopifys headless e-handelsrammeverk) og har en demo-nettbutikk satt opp her.

Etter Shopifys nylige investering i Sanity, kan vi forvente at produktene vil samarbeide enda bedre i fremtiden.

20

Er Sanity open-source (åpen kildekode)?

Sanity Studio er en open-source React-applikasjon. Sanity Studio er imidlertid bare redaktørgrensesnittet. Sanitys hostede innholdsplattform, Sanity Content Lake, har derimot ikke åpen kildekode. Vi er glade for denne separasjonen, da vi heller vil at Sanity har ansvaret for det bakenforliggende systemet og sikkerheten enn å ta det ansvaret selv. Hvis du noen gang har selv-hostet en WordPress-løsning, er du godt kjent med smerten som følger med et slikt ansvar.

Vi er spente på å lære mer...

...om prosjektet ditt og hvordan vi kan jobbe sammen for å bygge en suksesshistorie.

Profilbilde av Øyvind

Øyvind Østmo

Byråleder

A selection of our Sanity projects

Oppdateringer