We're hiring
:
Exciting things are happening and we need to grow our team of thinkers and builders
View 3 open positions
Upwards Arrow
Top
Artikler

Bør du bygge nettsiden med kode, "no-code" eller en nettsidebygger?

Profilbilde av Øyvind Østmo
Skrevet av Øyvind Østmo
- builder of brands and businesses since 2000
OPPDATERT: April 05, 2023
8min lesetid
Logo mashup - Sanity, Webflow, WordPress, Wix og Squarespace

Riktig valg av teknologi, rammeverk og innholdsplattform (CMS) er et viktig første skritt på veien for å lykkes på web.

Her skal vi se hvordan vårt foretrukne headless CMS Sanity for skreddersydd utvikling av nettsider måler seg enkelheten og hastigheten til "no-code" nettsidebyggere som Webflow.

3 alternative tilnærminger til nettsideutvikling

Depending on the current and future needs for functionality on your website, we help your business choose between three alternative approaches to development. The price level matches the possibilities that come with the different approaches, and for many businesses, there is no point in going for the most expensive option.

01

Skreddersydd utvikling (koding)

Dersom bedriften trenger avanserte løsninger som f.eks. integrasjoner mellom nettsiden og andre systemer skreddersyr vi gjerne en håndkodet løsning basert på innholdsplattformen Sanity CMS. Vår tilnærming er at vi kun skriver kode hvis det lønner seg for bedriften din.

02

"No-code" utvikling

Hvis en plattform som Webflow dekker alle forretningsbehovene nå og i nær fremtid, vil vi anbefale denne lette tilnærmingen i stedet for håndkoding. Her kan vi utvikle akkurat det vi vil med full designfrihet, uten begresninger fra et malverk. Vi bygger nettsider med samme prinsipper som håndkoding, men via et grafisk grensesnitt som kutter utviklingstiden til under 50% av håndkoding. Mulighetene er dog begrenset sammenlighet med koding der "alt er mulig". Les mer om forskjellene lenger ned.

03

Malbasert nettsidebygger

For de aller enkleste nettsidene som bare skal "fungere og se fin ut" peker vi gjerne i retning av nettsidebyggeren Squarespace som i motsetning til de to foregående alternativene lar brukere uten forkunnskaper om webutvikling bygge sin egen nettside.

53% av mobile brukere forlater websider som tar over 3 sekunder å laste.

15 fordeler ved å velge skreddersydd koding over maler og nettsidebyggere

Vi vurderer alltid teknologier og plattformer for prosjektet vi skal i gang med, etter å ha undersøkt våre kunders nåværende og fremtidige forretningsmål. Her følger de viktigste grunnene til at vi vanligvis lander på en skreddersydd håndkodet løsning. Vi har satt sammen denne listen basert på utvikling med Sanity headless CMS og frontend-rammeverkene Next.js og React som vi bruker for å bygge løsninger som er fremtidsrettede, fleksible og lynraske.

01

Fremtidsrettet

Bygg hva som helst! Uendelige muligheter for funksjoner og vekst. Du trenger kanskje ikke kompliserte funksjoner nå, men hvordan vil bedriften din se ut om 2-5 år? Hvordan planlegger du å vokse? Vil nettsidens funksjonalitet utvikle seg? Det er vanskelig å planlegge fremover, men det kan spare deg for tid og penger i det lange løp hvis du starter med moderne teknologi som ikke vil holde deg tilbake.

Bygg det kundene dine vil ha og det som er best for merkevaren din, ikke det som malen og tilleggsmodulene tillater deg å bygge.

02

Hastighet er viktig!

Sanity + Next.js rammeverkene hostet med Vercel (ja, jeg lot nerden i meg slippe ut) gir superraske nettsider for bedre brukervennlighet. Treg lasting skader konverteringen på nettsiden, spesielt på mobil. Ifølge Google forlater 53% av mobile brukere nettsider som tar over 3 sekunder å laste.

03

En bedre redigeringsopplevelse

Fullstendig tilpasset innholdsadministrasjon tilpasset innholdet ditt. Innholdet bygges med tilpassede blokker og oppsett som gjør det enkelt for redaktøren å bygge og oppdatere sider uten å trenge hjelp fra utviklere.

04

Innhold som strukturerte data kan leve gjennom flere iterasjoner av nettsider og applikasjoner

Sanity CMS skrivebordsgrensesnitt

Med et headless CMS som Sanity lagres innholdet til virksomheten din som strukturert data, helt adskilt fra presentasjonen. Det betyr at når det er på tide å designe og utvikle en helt ny nettside, kan innholdet ditt leve videre og presenteres i den nye løsningen uten å måtte starte helt fra bunnen av.

05

Ubegrenset e-handel

Tilpassede handleopplevelser uten malbegrensninger. Kombiner e-handel med annet webinnhold sømløst. Ved å integrerere Sanity med headless e-handelsplattformer som Shopify, kan vi utvikle raske nettbutikker med helt nye muligheter for rikt og fleksibelt innhold.

Hodeløs Shopify-utvikling med Sanity CMS.
FREMTIDEN FOR E-HANDEL

Moderne "headless" e-handel med Shopify og Sanity CMS

Få en nettbutikk med uovertruffen fart, fleksibilitet og innholdsadministrasjon. Vi integrerer Shopify med Sanity - markedets ledende “headless” CMS.
06

Bedre samarbeid og kontroll over innholdet

Grafisk grensesnitt til Sanity Studio med flere redaktører som gjør endringer i det samme innholdet.

Samarbeid om innhold i sanntid, med avansert versjonskontroll.

07

Tilpassede integrasjoner

Vi kan integrere omtrent hva som helst i redaktørgrensesnittet Sanity Studio. Send og motta data til ethvert system som tillater det.

08

Bedre distribusjon av innhold

Grafikk som viser Sanity CMS strukturert innhold omni-platform publisering.

Alt innholdet til bedriften din lever på ett sted med et "headless CMS", som skiller innholdet fra visningen, og lar deg distribuere det samme strukturerte innholdet til websider, nyhetsbrev, apper, hvor som helst. Du kan enkelt dele oppskrifter, produkter eller annet innhold som er relevant for kundene dine, manuelt eller automatisk, ved å sende det som nyhetsbrev.

09

Bedre håndtering av bilder

Sanity Studio bildebeskjæring og hotspot

Sanity har overlegent god bildebehandling og redigering som er enkel for redaktører og gir rask lastetid for brukere.

10

Lokalisering - språk og markeder

Sanity støtter innhold på flere språk, og tilpasset innhold til ulike markeder. Selv enkle og lavbudsjett nettsteder som veldedighetsorganisasjonen Support not Protect har muligheten til å kommunisere med publikum på deres eget språk, inkluder høyre-til-venstre for arabisk.

11

Kontroller hvem som har tilgang til hva

Høy sikkerhet og tilgangsnivåer.

12

Legg til medlemskap på nettsiden din

Fullt integrert håndtering av medlemskap og betaling av abonnement.

13

Responsiv video

I de fleste tilfeller integrerer vi YouTube eller Vimeo i Sanity. Når kravene til video er spesielt høye, bruker vi gjerne MUX for å gi brukeren video i god kvalitet og riktig størrelse for enheten deres for raskest mulig lastetid. Ved hjelp av Sanity sin egen MUX plugin kan redaktøren laste opp videoer direkte i Sanity Studio.

14

Invester nå, spar senere

Hvis du bruker 50-100 000 kr på en enkel løsning i Squarespace, WordPress, Webflow eller Wix nå, vil disse pengene gå tapt når behovene til bedriften vokser fra den enkle plattformen, da koden fra disse websidebyggerne ikke kan gjenbrukes.

15

Bygg som de beste

Store merkevarer som Nike, reMarkable og Sonos bygger nettsidene sine på Sanity - markedets ledende innholdsplattform (CMS).

Sanity CMS

Når lønner det seg å bruke en nettsidebygger?

Det er mange bedrifter og prosjekter som ikke har behov for fordelene med en skreddersydd og håndkodet nettside. Hvis behovene til bedriften kan dekkes med funksjonaliteten til Webflow noen år framover, kan dette redusere investeringen med 50-75% sammenlignet med skreddersydd utvikling på Sanity og React/Next.js.

Her er de vanligste grunnene til at vi anbefaler bedrifter å velge Webflow i stedet for en håndkodet løsning med Sanity CMS:

01

Budsjetter

Noen ganger har vi rett og slett ikke råd til det vi ønsker eller burde ha. Hvis en skreddersydd løsning som ville vært perfekt for bedriften din koster 300 000 kr, men budsjettet ditt er 100 000 kr, vil vi hjelpe deg med å evaluere om fordelene med en skreddersydd løsning vil dekke en økt investering på kort sikt, eller om det er bedre å starte enkelt med Webflow og vurdere på nytt i fremtiden.

02

Funksjonelle krav

Hvis en plattform som Webflow dekker alle forretningsbehovene nå og i nær fremtid, vil vi anbefale denne lette tilnærmingen i stedet for håndkoding.

03

MVP og testing

For startups og selskaper som trenger å teste konsepter som vil utvikle seg raskt og potensielt bli droppet, er det smart og effektivt å bygge imponerende nettsider og brukeropplevelser med Webflow. Innenfor begrensningene til Webflow kan vi bygge akkurat det vi vil og hvordan vi vil, så det er et fantastisk verktøy for prototyping.

Hva er de beste "no-code" nettsidebyggerne?

Først og fremst, la oss alle være enige om at WordPress helt krise :) Vi dekker det temaet i denne noe personlige artikkelen om hvorfor du IKKE bør bruke WordPress.

Av "nettsidebyggere" pleier vi å anbefale Squarespace til kunder med veldig lavt budsjett. Plattformen krever svært lite kunnskap om nettsideutvikling, men den er også veldig begrenset på ulike måter hvis du vil gå utenfor rammene til plattformen.

Wix er et annet populært alternativ. Dette kan imidlertid være farlig, da plattformen byr på mye frihet til ikke-teknologiske brukere, noe som kan resultere i uventede (les "dårlige") resultater. Vi råder vanligvis kundene våre til å holde seg unna Wix.

Verktøyet vi foretrekker for enkle nettsteder og MVP-er/testing er Webflow, der vi bygger nettsider akkurat slik vi ønsker det fra bunnen av ved å bruke et grafisk grensesnitt i stedet for å skrive kode. Dette forkorter prosessen og gjør at vi kan iterere raskt.

Vi er spente på å lære mer...

...om prosjektet ditt og hvordan vi kan jobbe sammen for å bygge en suksesshistorie.

Profilbilde av Øyvind

Øyvind Østmo

Byråleder